OGREVANJE VODE

Za ogrevanje bazenske vode se uporabljajo posebej narejene toplotne črpalke, ki imajo vgrajen toplotni izmenjevalec iz titana, zato so uporabne tudi pri bazenih, v katerih poteka dezinfekcija bazenske vode s soljo (solinatorji).

Nekatere toplotne črpalke lahko vodo tudi hladijo zato se uporabljajo za gretje bazenske vode spomladi in v jeseni, v največji vročini pa preprečujejo pregrevanje vode.

Toplotna črpalka je naprava za ogrevanje, ki sprejema toploto okolja, jo poveča z električno energijo in kompresorjem, ter z visoko učinkovitostjo ogreje bazensko vodo. Pri tem kompresor porabi 25% energije v primerjavi s pridobljeno toploto. Kar 70% ali več nam nudi narava sama, in to brez kakršnih koli dodatnih stroškov. Toplotna črpalka je stroškovno in energijsko najbolj učinkovit način uravnavanja temperature vode v bazenu.

Pri vseh načinih ogrevanja vode v bazenu priporočamo, da spomladi in jeseni, ter v hladnejših poletnih dneh bazen pokrivate s termo pokrivali, da ne bodo izgube toplote prevelike in ne boste z energijo ki jo plačujete ogrevali okolice bazena.