PH vrednost v bazenu

Pravilna pH vrednost vode je eden izmed najpomembnejših dejavnikov pri pripravi vode. Ne glede za katero metodo se boste odločili, je potrebno najprej uravnati pH vrednost vode. Potem, ko natočimo vodo v bazen moramo najprej preveriti njeno pH vrednost. Ta pove ali voda reagira kislo, nevtralno ali bazično. Običajno izmerimo pH s pomočjo priročnega merilca (pooltester).

V začetku, ko napolnimo bazen, je potrebno preverjati pH vrednost dnevno, kasneje, ko se voda umiri pa tedensko. Idealna pH vrednost v bazenski vodi se mora gibati med 7,4 in 7,6. Če je nižja od 7 je voda kisla, to pa povzroča korozijo kovinskih delov na napeljavah, toplotnem izmenjevalcu in filtru. Kadar je pH vrednost nad 8 pride do izločanja mineralnih snovi (bele obloge na bazenu), srbečice kože in pekočih oči. Prav tako pri povišani pH vrednosti dezinfekcijskega sredstva ne delujejo s polno močjo, to pa privede do problemov pri vzdrževanju neoporečne vode.

PH vrednost vode uravnavamo s pH regulatorji. Običajno so v obliki granulata, ki ga zmešamo z vodo in ga vlijemo v bazen. PH znižujemo z REGULATOR pH MINUS granulatom, zvišamo pa z REGULATOR pH PLUS granulatom.