VISOKO SPEKTRSKI GRELCI

Pokličite nas!

031 423 433 / 031 353 524

Visoko spektrski grelci

Visoko spektrski grelci

Bistvo savnanja v infra rdeči savni je segrevanje tkiva in razstrupljanje telesa. Globlje kot prodrejo infrardeči žarki v kožo, večji so učinki. Globina prodiranja infrardečih žarkov v kožo je odvisna od valovne dolžine infrardečih žarkov.

Družina Philips Vitae je razvila infrardeče grelce (IR žarnice) posebej za infrardeče savne. Ta edinstvena tehnologija je najbolj učinkovita med tistimi, ki trenutno obstajajo na trgu. Zagotavlja globoko prodiranje v tkiva (5-6mm) s pomočjo kratkovalovnih infrardečih žarkov.


Infrardeče valovne dolžine

Gretje s Philips Vitae IR grelniki omogoča različne infrardeče valovne dolžine sevanja (tip A, B in C IR sevanje) - kar je najbolj primerno za človeško kožo. Tako poleg željene globine prodiranja v kožo zagotavlja tudi optimalni temperaturi občutek in nekoncentrirano segrevanje telesa, zaradi česar je tretma bolj udoben in učinkovit. S pomočjo sevanja celotnega območja IR valovnih dolžin in doslednega segrevanja podkožnega tkiva lahko dosežete učinkovitejše razstrupljanje.


Tip A - Infrardeče kratkovalovno sevanje:

Philips Vitae IVA sevanje ustreza sevanju sonca. To zagotavlja učinkovito in prijetno segrevanje vrhnje plasti kože (imenovano tudi podkožno tkivo), ki je globoka 5 mm. Takšne globine penetracije ni mogoče doseči z dolgo in srednje - dolgo valovno dolžino. Posledično v zelo kratkem času prijetno ogreje vaše telo. Kratki valovni žarki prodrejo globlje v kožo. IR-A ima najmočnejšo globino vdiranja treh razponov.

To ima za posledico precej višjo temperaturo telesa od dejanske temperature v prostoru. Človeška koža ima naravno sposobnost, da absorbira sevanje, in to je eden izmed najbolj pomembnih znanstvenih dejavnikov, ki se upoštevajo pri zasnovi grelnega elementa.


Tip B - Infrardeče srednje valovno sevanje:

Philips Vitae IR grelec zagotavlja petkrat več IVB sevanja od sonca. Sevanje IVB zagotavlja prodiranje v globino 3-4 mm v kožo (dosledno segrevanje podkožnega tkiva).>


Tip C - Infrardeče dolgovalovno sevanje:

V naravi takšni žarki ne dosežejo površine Zemlje. IVC valovi segrejejo samo površino kože, ne prodirajo pa globlje v kožo. Ker je penetracijska sposobnost IVC valov nižja od IVA valov, so odgovorni za stimulacijo bolečinskih senzorjev kože.>


Ne izgubljajte časa za predgrevanjem savne:

Predhodno segrevanje Philips Vitae infrardečih grelcev ni potrebno. Svoje blagodejne učinke lahko začnete uživati, takoj ko so vklopljeni, kar pomeni, da ne porabijo preveč energije, medtem ko jih ogrevajo - v nasprotju z drugimi nizkoproračunskimi grelnimi elementi je potrebno več časa predgrevanja (10 - 30 minut pred-ogrevalni čas) ali tradicionalnimi finskimi savnami (45-60 minut čas segrevanja). Razlog za to je, da je grelni element obdan s halogenim plinom, ki omogoča, da savna doseže delovne temperature in da se ohladi po uporabi. Grelec je torej energijsko učinkovit in prihrani čas in deluje z visokim izkoristkom. Prednost grelcev je, da se najprej ne segreje zrak, temveč telo ljudi. Grelci uporabnikovo telo segrejejo neposredno, ne preko temperature zraka v kabini. Zato temperatura od 40 do 65 ° C zadostuje za optimalno delovanje savne.


Tehnične informacije:

  • Za delovanje grelcev je potreben enofazni tok.
  • Grelci so na voljo v naslednjih različicah: 350W, 500W in 750W
  • Življenjska doba žarnic je 5000 delovnih ur. Zmogljivost luči je konstantna med celotno življenjsko dobo.